Scroll To Top
Son yazılar

Deniz Tuzu Nelere İyi gelir?


Deniz tuzu kullananların sayısı son yıllarda oldukça arttı. Bunun en büyük sebebi ise oldukça faydalı olması. Deniz tuzu denilince ilk akla gelen turşu yapımı olsa da, aslında deniz tuzunun kullanıldığı birçok alan bulunuyor. Deniz tuzu yemeklerde kullanıldığı gibi vucüt, cilt ve saç sağlığı açısından da önem taşıması nedeniyle tercih ediliyor.

Deniz tuzu aşırı veya az tüketildiği zaman insan vücuduna çeşitli etkileri bulunuyor. Vücuda aşırı miktarda tuz alınması da tuz eksikliği kadar ciddi sorunlar oluşturmakta. Bu nedenle tüketimin dengede tutulması oldukça önemli.

Vücudun bazı ağır metallere gereksinimi bulunsa da, çoğu ağır metal vücut sağlığı açısından oldukça zararlı. Deniz tuzu içerisinde ağır metal oranının daha az olması deniz tuzunun önemini arttırıyor. Deniz tuzunun önemi burada da kendini gösterir çünkü ağır metal içeriği son derece az düzeydedir. Deniz tuzu kullandığında, vücudun ağır metallerle zehirlenme riskini yok etmek mümkün olabilir. Diğer tuzlar, vücudun ağır metallere maruz kalma riskini arttırması nedeniyle oldukça zararlıdır. Bunun sebebi ağır metallerin kanser, kardiyovasküler ve gastrointestinal gibi birçok hastalığa neden olmasıdır.


Deniz tuzunun içerisinde bol miktarda magnezyum, demir, sülfür ve kalsiyum bulunur. Vücut sağlığı açısından önemi mineral zengini olmasından kaynaklanıyor. Diğer tuzlar tüketildiğinde sağlık açısından son derece önemli minerallerden vücut eksik kalır.

Deniz tuzunun vücuda faydaları arasında, hücre yenilenmesinde etki göstermesi, erken yaşlanmayı önlemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, enerji seviyesini arttırması, kana oksijen geçişinin sağlanmasında etkili olması, besinlerdeki yararlı maddelerin vücuda alınmasını kolaylaştırması sayılabilir.


Saça faydasını da unutmamak gerekir. Deniz tuzunun saça uygulanması oldukça basittir. Islatılan saç kökleri deniz tuzu ile ovularak ölü deri hücrelerinin yok edilmesi sağlanır. Deniz tuzu banyo yaparken de kullanılabilir. Banyo yaparken, bir kap su içine deniz tuzu ilave ederek vücut yıkandığında cilt temizlenir, daha elastik hale gelir ve selülitlerin görünümünü böylelikle azaltmak mümkün olabilir.


Binbir Gıda tarafından işletmeciliği yürütülen İzmir Çamaltı Tuzlası yıllık 600.000 ton deniz tuzu üretimiyle dünyanın sayılı büyüklükteki deniz tuzlalarındandır. Çamaltı Tuzlası’nda deniz tuzu üretimi tamamen doğal koşullar altında gerçekleştirilmekte. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı birçok farklı müşteriye tedarik edilen ham deniz tuzu, her işletmenin kendi nihai ürününe göre farklı işleme tekniklerinden geçerek müşteriye sunulur.
Ülkemizin kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi esas alan Binbir Gıda, tuzlaların bulunduğu alanlardaki ekosistemin ve biyolojik çeşitliliğin devamlılığı açısından büyük önem taşıyan tuz üretimini müşterilerinin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiriyor. Ham deniz tuzu fiyatı için bilgi almak ya da ham deniz tuzu satın almak için www.binbirgida.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş:

Kategoriler:

No Comment to " Deniz Tuzu Nelere İyi gelir? "

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))