Scroll To Top
Son yazılar

Rengarenk Meyveli Kuplar




Meyveli kuplar, rengarenk sunumları ve lezzeti ile dikkat çeken pratik tatlılar arasında yer alır. Mevsim meyvelerinden gelen sağlıklı tatlar dondurma, muhallebi, krema ve krem şanti ile birleşerek ortaya mükemmel tarifler çıkarır.

Mevsim Meyveleri ile Lezzetli Tatlar
Kup tatlılarda mevsim meyveleri kullanmanız, daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Eğer isterseniz egzotik meyvelerden de mükemmel tatlılar elde edebilirsiniz. Ananas, mango ve Hindistan cevizi gibi meyveleri, dondurmalar ile sunabilirsiniz. Ayrıca böğürtlen, yaban mersini, siyah üzüm, çilek ve karadut gibi kırmızı meyveler de renkleri sayesinde tatlılara hoş bir görünüm katar. http://tatli-tarifleri.info/wp-content/uploads/M%C4%B1s%C4%B1r-Gevrekli-%C3%87ilekli-Kup-Tarifi.jpg
Kış aylarında elma, portakal, kivi, muz ve mandalina ile yapabileceğiniz meyveli kupları, yaz aylarında çilek, kayısı, vişne, kiraz ve sut gibi meyvelerle yapabilirsiniz. Her kat için bir sıra meyve, bir sıra muhallebi ya da dondurma olmak üzere basitçe tanımlanabilen meyveli kupların en son katına bir top dondurma ve kuruyemiş parçaları koyarak servis edebilirsiniz. Ailenizin, özellikle çocukların severek yiyeceği tatlıları, misafirleriniz için de hazırlayarak hoş sunumlar gerçekleştirebilirsiniz. Süslemesinde kırmızı meyvelerden bir çay bardağı kadar ve bir tatlı kaşığı şekeri rondodan geçirerek hoş renkte bir süsleme elde ederek kendi sosunuzu yaratabilirsiniz. Süsleme ve kat aralarında tahıllardan da yararlanılarak hazırlanabilen meyveli kuplar, özellikle diyet yapanlar ya da sağlıklı tatlar arayanlar için alternatif bir seçim oluyor. Herkesin severek yiyebileceği meyvelerden ve dondurmadan oluşan pratik bir tarifi paylaşalım.
Dondurmalı Meyveli Kup
Dondurmanın serinletici lezzetinden, üzüm ve elmanın doğal aromasından yararlanarak hazırlanan dondurmalı meyveli kup, kısa sürede hazırlanabilir. Vanilyalı dondurma eşliğinde, ceviz ve tarçınla lezzeti artırılan tarifi hemen uygulayabilirsiniz. http://www.cartedor.com.tr/media/tarifler/buyuk/meyveli_kup.jpg
Malzemeler:
100 gram ceviz
100 gram çekirdeksiz üzüm
4 elma
170 gram toz şeker
2 çubuk tarçın Bir kutu vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
1.Cevizleri robotta çekin.
2.Üzümü ayıklayıp yıkayın.
3.Elmaları soyduktan sonra kararmaması için her yerine değecek şekilde limon sürün ve rendeleyin.
4.Ceviz, üzüm, elma, toz şeker ve çubuk tarçın ile kısık ateşte pişirdikten sonra ılımaya bırakın.
Cam kupların en altına elmalı karışımı koyun. Üzerine vanilyalı dondurma ve tekrar elmalı karışımı yerleştirin. En üste tekrar dondurma koyarak servis edin. Dilerseniz karamelli ve çikolatalı soslar ile süsleyebilirsiniz. Eğer tarife tahıl eklemek isterseniz tencerede pişirme aşamasında 2 yemek kaşığı yulaf koyabilirsiniz. Böylece yulaf taneleri yumuşar ve meyveli tatla hoş bir karışım oluşturur.
Meyveli Kup Tarifi, Carte D’or’un sayfasından alınmıştır: 

http://www.cartedor.com.tr/tarifler/meyveli-kup?t=61

Paylaş:

Kategoriler:

No Comment to " Rengarenk Meyveli Kuplar "

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))