Scroll To Top
Son yazılar

“Tahıl Grubunun Değerli Ürünü; Yabani Pirinç”




İçeriğindeki yüksek lif, protein, mineral ve vitaminler ile eşsiz lezzetinden dolayı tüm dünyada kullanımı her geçen gün artan yabani pirinç, Türk mutfaklarında da hızla yaygınlaşıyor. Yabani pirinç, yüksek besin değeri ve sıra dışı lezzeti ile diğer tüm tahıllar arasında ön plana çıkıyor.
Yüzyıllar boyunca Kuzey Amerika yerlilerinin temel yiyecek kaynaklarından birisi olan yabani pirinç, tüm dünyada sağlığına ve beslenmesine dikkat eden tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Düşük yağ ve kalori içeren yabani pirincin en önemli özelliklerinden biri de glütensiz olması. Glüten intoleransı Türkiye’de de çok yaygın. Bu nedenle glütensiz yiyecek tüketiminde yabani pirinç öneriler besinler arasında başı çekiyor.
“Tam Tahıl” sınıfına giren yabani pirincin 100 gramında yaklaşık 15 gr. protein ve 6 gr. lif bulunuyor. Yüksek oranda demir, fosfor, kalsiyum ve potasyum içeriyor. Ayrıca yabani pirinç yüksek antioksidan içeriğe sahip olması nedeniyle yaşlanmayı geciktiriyor. Yabani pirinçteki yüksek lif içeriği bağırsakların düzenli çalışmasına destek oluyor ve toksinlerin temizlenmesinde yararlı etki gösteriyor.

Paylaş:

Kategoriler:

2 yorum to ''“Tahıl Grubunun Değerli Ürünü; Yabani Pirinç”"

ADD COMMENT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))