Scroll To Top
Son yazılar

Buzdolabı Kullanımı İle İlgili Pratik Bilgiler







Beyaz eşya ihtiyaçları arasında başta gelen buzdolapları mutfağımızın en önemli eşyaları arasında yer alıyor. Buzdolabının modeli, özellikleri kadar kullanışlı olması da lazım. Buzdolabını kullanırken harcadığı enerji, elektrik tüketimi gibi detaylara önem vermek gerekli. Çünkü soğutucunun özellikleri dışında kullanılış şekli de elektrik tüketimini etkileyebiliyor.

Bu nedenle enerji tasarrufu sağlamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktaları sizlerle paylaştık.

Koruyucu bakım yaptırın

Buzdolaplarından tam verim alabilmek için düzenli bakımı yapılmalıdır. Düzenli bakım ile sistemin verimliliği artarak, aletin kullanım ömrü uzayacaktır. Serpantinleri aylık olarak metalik olmayan bir fırça ile temizlemeli, otomatik defrost ayarını yılda bir yeniletmeli ve kapıların açık pozisyondan otomatik olarak kapanması için seviye ayarı yapılmalıdır.

Hava alacak şekilde yerleştirin

Serpantinli buzdolabınız varsa, arkasında duvar ile en az 10 cm mesafe olmasına özen gösterin. Buzdolabının etrafını toz ve hava sirkülasyonunu etkileyecek maddelerden uzak tutmanızda yarar var. Hava ne kadar rahat sirküle edilirse, serpantinler de ısıyı o kadar iyi yayacaktır.

Isı kaynaklarından uzak tutun

Fırın ve diğer ısı kaynaklarını buzdolabından uzak bir noktada bulundurmanızı öneririz. Aksi takdirde buzdolabınız serin kalmak için daha çok enerji harcayacaktır. Buzdolabınızı güneş alacak bir konuma, soba veya radyatör yanına yerleştirmemeye özen gösterin. 

Fazla paketleri çıkarın

Kalın koruyucu malzemeleri kullandığınızda, buzdolabı içindekileri serin tutabilmek için daha çok çaba sarfedecektir. Buzdolabına koymadan önce, gıdaların fazla olan paketlerinden kurtulun. Ne kadar boşluk olursa o kadar enerji tasarrufu sağlanacağından ince plastik filmleri kullanarak daha akıllı bir yol izleyebilirsiniz.

Derin dondurucuda beklettiğiniz donmuş bir yiyeceği bir gün önceden çıkararak buzdolabınıza koyun ve orada çözülmeye bırakın. Bu donmuş gıda, dolaba soğukluk vereceğinden buzdolabınızın daha az enerji harcamasına yardımcı olacak.  Buzluktaki besini direk dışarda bekleterek enerji kaybına yol açmayın. Buzdolabınızdaki buz kalınlığının 5 mm' den fazla olmamasına da özen gösterin.

Buzdolabının kapağını mümkün olduğunca az açıp, uzun süre açık kalmamasına dikkat edin. Buzdolabının dondurucu ve gövde kapısının açılıp kapanması sırasında büyük ölçüde soğuk hava kaybı meydana gelir. Bu sebeple kapıları olabildiğince az açık tutmaya özen gösterilmelidir. 

Buzdolabına sıcak malzeme koymamanız ise diğer önemli bir detay. Yoksa üniteniz ısıdan uzaklaşmak için daha uzun süre çalışarak fazla enerji tüketecektir. Sıvı yiyeceklerin üzerini kapatmamakta da fayda var. Aksi takdirde dolabın içindeki nem oranı artarak kompresörün daha fazla çalışması gerekebilir.Beko beyaz eşya kampanyaları hakkında detaylı bilgiye www.beko.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Kategoriler:

1 yorum to ''Buzdolabı Kullanımı İle İlgili Pratik Bilgiler"

ADD COMMENT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))