Scroll To Top
Son yazılar

Hava Yolu Şirketleri Yemek Servisleri




Her hava yolu firması konforu kadar yiyecek ve içecek servisiyle de adından söz ettirir. Uçuş süreniz ve yolculuk ettiğiniz uçuş sınıfına bağlı olarak değişkenlik gösteren yiyecek servisleri yolcuların beklentilerine göre hazırlanmaktadır. Yüzlerce yolcunun beğenisini kazanacak lezzetleri sunmak kolay olmasa gerek. Bu nedenle tüm hava yolları başarılı catering firmalarıyla çalışarak leziz menüler ortaya koyuyorlar. Uçaklarda sunulan yemekler uçuşun süresine göre hazırlanıyor. Uzun süreli uçuşlarda servis edilen yiyecekler ile kısa süreli uçuşlarda verilen yiyecekler aynı değil.
Hava yollarının çoğu yemek servisinden ücret talep etmezken, bazı hava yolu şirketlerinde yiyecek servisi ücretli olarak karşımıza çıkabiliyor. Örneğin; Pegasus ve Sunexpress yurt içi uçuşlarda yemek servisinden ekstra ücret talep ediyor. Ancak yurt dışı uçuşlarında ücretsiz sıcak yemek ve sınırsız içecek ikram ediyor. Turk Hava Yolları ve Atlasjet’de ise yiyecek ve içecek servisi bilete dahil. Türk hava yolları sandviç, zeytinyağlı yemek ve tatlıdan oluşan zengin bir menü ikram ederken, Atlasjet ve Anadolu jet ise sandviç veya kek alternatifi sunuyor. Bunun yanında dilediğiniz içeceği içme hakkınız var.
Uçağın kalkışından kısa bir süre sonra başlanan yiyecek ve içecek servisi, yolculuğun en güzel anlarından biri. Hele bir de karnınız kurt gibi aç ise o anı iple çekiyorsunuz. Eğer özel bir yemek tercihiniz varsa, uçak bileti alırken yiyecek seçimini belirleyebiliyorsunuz. Ancak bunu ücretli yemek servisi sunan Pegasus veya özel yemek servisi sunan Türk hava yollarında yapabilirsiniz. Özel olarak talep ettiğiniz hizmetleri uçuştan en az 24 saat önce hava yolu şirketine bildirebilirsiniz. Böylece uçakta olmayan ve ihtiyacınız olan yiyecekler temin edilir. Eğer herhangi bir yiyeceğe alerjiniz varsa bunu da uçuştan en az 24 saat önce ileterek size özel yiyecek ve içecek hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.
Sıcak içecek istiyorsanız dilediğiniz zaman kabin ekibinden rica edebilirsiniz. Kalkış ve iniş anı dışında her türlü yiyecek ve içecek servisi yapan uçaklarda atıştırmalık lezzetlerde bulabilirsiniz. Uçuş esnasında yeme,içme keyfini yaşarken zamanın nasıl geçtiğini de anlamıyorsunuz. Hem ucuz uçak bileti alıp hem de uçuş sırasında bir şeyler atıştırmak istiyorsanız, seçtiğiniz hava yolu şirketinin ikram koşullarını kontrol etmeyi unutmayın.

Paylaş:

Kategoriler:

3 yorum to ''Hava Yolu Şirketleri Yemek Servisleri"

ADD COMMENT
  1. Merhaba,

    Ufak bir düzeltme gerekiyor; Pegasus yurtdışı uçuşlarda da, su dahil olmak üzere hiç bir ikramda bulunmamaktadır.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel oldu bunları öğrenmem,teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))