Scroll To Top
Son yazılar

Et Yemekleri


Et Yemekleri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan et yemekleri, Knorr'un özel karışımları sayesinde sofralara farklı tatlar sunuyor.
Osmanlı kültürünün mirasını her tabakta farklı bir lezzetle sunan Türk mutfağı, aynı zamanda Balkan ve Ortadoğu mutfaklarından da tatlar barındırması ile tanınıyor.

Türk Mutfağında Et Yemekleri

Et yemekleri, Türk mutfağında oldukça önemli bir yer kaplıyor. Günlük tüketiminin yanı sıra yemeğe gelen misafirler için hazırlanan sofralarda da genellikle et yemeği bulundurulmaya çalışılıyor. Oldukça sağlıklı ve lezzetli bir mutfak olan Türk mutfağında fırında et yemekleri de oldukça sık olarak tercih ediliyor. Kebaplar, köfteler ve güveç yemekleri; en çok sunulan et yemekleri arasında yer alıyor. Türkiye'nin her bölgesinin kendine özgü kebapları bulunuyor. Döner kebap ve İskender kebap, oldukça fazla bilinen ve tercih edilen lezzetler olarak tanınıyor. Ülkenin en çok tüketilen iki kebabının ev yapımı tarifleri de en az kendileri kadar ilgi çekiyor. Yaygın et yemekleri tarifleri arasında kebap, pirzola, kuşbaşı ve kıyma ile yapılan yemekler yer alıyor.

Kırmızı Et Yemekleri

Ete kendine özgü lezzetini veren iki temel unsur bulunuyor: Bunlardan ilki, etin nasıl terbiye edildiği; ikincisi ise nasıl pişirildiği oluyor. Türk mutfağında yapılan et yemekleri tariflerine bakıldığında çok çeşitli yöntemler göze çarpıyor. Izgara, fırınlama, kızartma gibi pişirme yöntemleri, değişik pişirme yorumları ile farklılaşabiliyor Fırınlama yönteminde odun ateşi, kuyu gibi farklı alanlar kullanılabiliyor. Kırmızı et yemekleri için üst seviye olarak belirlenen sırt bölgesi etlerinin pişirme sürecinde baharat ve harç da oldukça önemli bir yer tutuyor. Bunların yanında herkesin severek yediği köfte yemekleri de çeşitli baharatlı karışımlarla farklılaşıyor. Sulu et yemekleri de özellikle günlük yemek menülerinde tercih ediliyor. Güveçte ya da tencerede pişirilen sulu et yemekleri, sebze ve bakliyatlarla desteklenerek sağlıklı ve doyurucu lezzetler haline geliyor.

Beyaz Et Yemekleri

Et yemekleri dendiğinde ilk akla gelen kırmızı et olsa da tavuk ve balık gibi besleyici ve doyurucu etler de Türk mutfağında büyük yer kaplıyor. Lezzetli ve yapılışı kolay Tavuk yemeği tarifleri için Herkessofraya’ya mutlaka göz atın: http://www.herkessofraya.com/tarifler/tavuk/778298 Kırmızı ve beyaz etin yanında sakatatlar da yine Osmanlı kültürü ile gelen tariflerle birlikte sofralarda yerini alıyor.
Birbirinden güzel et yemekleri Knorr'un hazırladığı farklı tarifler ile sofralarınızda fark yaratmayı kolaylaştırıyor. Kırmızı ve beyaz et yemekleri ile ilgili tariflere, et pişirme yöntemlerine, pratik saklama bilgilerine ve mutfak ile ilgili merak ettiğiniz pek çok bilgiye http://www.herkessofraya.com/ adresinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Paylaş:

Kategoriler:

No Comment to " Et Yemekleri "

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))