Scroll To Top
Son yazılar

HALKA TATLISI

Akşam vakti anlık bir karar ile tüm gün gözümün önünden geçen tatlılar gecidine bu uyduruk tatlıyi yaparak bir son verdim....:)


Uyduruk diyorum çünkü ,,, malzeme eksikti ama olsundu.

 Hayalim Tulumba vari bir tatlı yapmakti....

 Hemen işe koyuldum, ,, 1 bardak toz seker 1 bardak su ile şurubu koydum ateşe ki sogusun bir an önce. . . 1 yumurta 1 cay bardağı yoğurt 1 cay bardağı süt 1 paket kabartma ile 1 cimdik tuz biraz irmik biraz pirinc unu ve biraz#egemun ilavesi ile çok katı olmayan çokta akışkan olmayan bir hamur hazırladım..

 Tamamm,,,buraya kadar her şey normall ,,, çekmeceye elimi attım ki ,, sıkma torbasıni almak amacım.  :) elimde torba ama kullanılmayacak derecede koca bi yirtikla... hemen B planına geçtim. Küçük bi sıkma pompası ile kızgın yağda tatlilarimi kızarttim. .. Sıkma ucu ince olduğu için incecik değişik bi tatli çıktı ortaya..soguk serbet ile bulusan tatlimiz simdi cayin yanina eslik ediyor.... 

Lezzeti mi??? Kesinlikle denemeye değer.. Bugün geçti belki ama sizde bir tatlı krizi anında bu tatlıyi yapın ve afiyetle çıtır çıtır yiyin ....ya da bayram da yapıp sıcak sıcak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. ..ta (( not: şerbeti ile bulusan tatlilarin üzerini kapatmayın ki yumusamasin)) Tatlı tadında huzur dolu aksamlarimiz olsun inşallah...:)

Paylaş:

Kategoriler:

3 yorum to ''HALKA TATLISI"

ADD COMMENT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))