Scroll To Top
Son yazılar

Küçük Ev Aletleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?



Yemek hazırlarken sıkça kullandığımız küçük ev aletleri mutfaktaki en büyük yardımcımızdır. Yemek yapımında işlerimizi kolaylaştıran ve zamandan kazandıran mutfak aletlerini seçerken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Sizler için bunları bir araya getirdik.

Öncelikle fiyatı ve teknik özeliklerini baz alarak bir seçim yapmanız önerilir. Bunun dışında az enerji harcayan bir alet olması tercih sebebidir. Mesela kısa zamanda kireç tutan su ısıtıcıları dibinde kireç ve leke barındırır. Bu kireç ve lekeler daha fazla artmadan sirkeli suyla temizleyerek enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Vaktinizin kısıtlı olduğu anlarda ya da günün herhangi bir saatinde karnınız acıktığında evde yemek yoksa ilk akla gelen yiyecek tost olur. Hal böyle olunca, tost makinesi olmayan bir ev de düşünülemez. Peki tost makinesi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tost makinelerinin tabanı teflon veya dökümden yapılma olup kolay çizilmeyen ve yapışmayan yüzeye sahip olmalıdır. Çıkarılabilir plakalara sahip olması temizlik açısından kolaylık sağlayabilir. Ayarlanabilir ısı ayarı bulunan bir makinede ekmeğin kıtır veya yumuşak olmasını ayarlayabildiğiniz gibi kaşarın hızlı erimesini sağlayabilirsiniz. Genellikle dilim ekmekten tost yapıyorsanız küçük tost makineleri sizin içi uygundur. Sadece tost amaçlı değil, aynı zamanda ızgara işlevi gören bir makine istiyorsanız daha büyük ve geniş özellikli modeller işinize yarayabilir. Kapağı 180 derece açılabilen ızgaralı tost makinelerinde sucuk, sosis, köftelerinizi yatay bir şekilde pişirerek elektrikli ızgaranın yapacağı işi görebilirsiniz.

Tost makinelerinde dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise; tost makinesinin ısınan dış yüzeyidir. Fazla ısınan dış yüzeyine herhangi bir temas halinde istenmeyen ev kazaları oluşabilir. Vücudunuzda ufak çaplı yanıklar oluşabileceği gibi, dış yüzeyin ısınması sonucu eriyen kabloların yol açtığı hasarlar görülebilir.

Mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından biri de kettle’lar yani su ısıtıcılarıdır. Çok uzun zaman önce geleneksel yöntemlerle yaptığımız su ısıtma işlemini, kettle’lar sayesinde daha hızlı ve kolay bir şeklide yapabiliyoruz. Kahve, çay, makarna yaparken veya bulaşık yıkarken ihtiyaç duyduğumuz sıcak suya, kettle sayesinde çok kısa zamanda ulaşabiliyoruz. 

Peki kullanışlı ve sağlıklı bir su ısıtıcısı için nelere dikkat etmeliyiz?

Kettle deyince plastik ve çelik olmak üzere iki farklı model karşımıza çıkıyor. Oldukça kullanışlı olan çelik kettle’lar aynı zamanda sağlıklı olmasıyla da öne çıkıyor. Erime ihtimali olmadığından uzun vadeli kulanım için daha uygun görünüyor. Ancak çelik su ısıtıcılarında leke ve el izi sorunuyla karşılaşmamak için dış yüzeyi parlak olmayanları tercih etmenizi öneriyorum.

Su seviye göstergesi olan kettle’lar kullanım kolaylığı sağlasa da, o plastik gösterge kısmından su sızdırma ihtimali olması sorun yaratabilir.

Plastik kettle’lar sağlıksız materyallerden üretildiği için fazla tercih edilmemektedir.  Plastik kettle’ın dayanıklılığına aldanmamak gerekir. Çünkü zamanla sıcak suyun etkisiyle aşınmalar meydana gelecektir. Ayrıca gizli rezistansa sahip olması da önemli bir noktadır. Gizli rezistansa sahip kettle’lar temizlik açısından büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gelişen teknolojiyle, pek çok markada kablosuz su ısıtıcıları boy göstermeye başlamıştır. Kablosuz ve pratik kullanımıyla hareket özgürlüğü sağlayan bu ısıtıcılar ile çay keyfini evinizin her köşesine taşıyabilirsiniz. Sıra dışı tasarımlara meraklıysanız siyah ile gümüşün buluştuğu Beko Black Series’in kablosuz su ısıtıcı modelini tercih edebilirsiniz.

Ev eşyaları için her türlü ihtiyacınızı bulabileceğiniz Beko web sitesini www.beko.com.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş:

Kategoriler:

No Comment to " Küçük Ev Aletleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? "

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM...:))